Jopen Extra Stout

extra stout
De Extra Stout is een bierstijl die tot begin 1900 in Haarlem ondermeer werd gebrouwen door brouwerijen Het Scheepje en Lans en het Hert. De bierstijl is een iets zwaardere vorm van de Ierse Stout die meestal rond de 4,5% alcohol bevat. De Extra Stout bevat 5,5% alcohol en heeft de voor een Stout kenmerkende gebrande bitterheid van 45 EBU. In Nederland werd de Extra Stout tot de laatste eeuwwisseling gebrouwen  in de vorm van Van Vollenhoven Stout, dat toen door Heineken werd gesaneerd. Jopen Extra Stout heeft een gebrande bittere smaak die doet denken aan espressokoffie en pure chocolade. Jopen Extra Stout combineert erg goed met oesters.

Prijzen

 • Europe’s Best Gold, World Beer Awards 2013
 • Winner Gold Award, European Beer Star 2013
 • Winner Silver Beerstar 2010
Type: Extra Stout
Kleur: Bijna zwart
Alcohol: 5,5%
Smaak: Gebrande smaken als koffie, cacao en drop
Culicombi: Oesters en blauwe kaas
Delen...Pin on PinterestShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook

6 gedachten over “Jopen Extra Stout

 1. E. Reemers

  Dit bier ben ik toevallig tegen gekomen bij een lokale slijter, ik vroeg om iets bijzonders en kreeg de extra Stout mee. Een geweldig bier, krachtige smaak maar niet te zwaar. Een heel lekker bier voor bij het eten.

  Dit is direct 1 van mijn favoriete bieren geworden.

  Ga zo door en laat ons Brabanders maar weten dat er buiten onze mooie provincie ook nog brouwers zijn die weten hoe het moet.
  Ik blijf genieten.

  Met vriendelijke groet
  E. Reemers

  Reageren
 2. Frits

  Ik ben een enorme liefhebber van stout bieren. In Ierland dronk ik jarenlang Guinness, maar daar wordt nu een nog betere stout verkocht en wel van de Porterhouse brewery. Een prachtig natuurlijk zuiver bier.

  In café De Rat in Utrecht proefde ik Jopen Stout. Het deed mij denken aan de Ierse porter. Echt een topbier, uitstekend van smaak en prachtig van kleur. Ik ga daar in de toekomst veel van genieten, zo weet ik nu al zeker.

  Reageren
 3. Cannes news

  Hi, I had this in Maastricht. It’s a fantastic dry stout. But what’s the idea of serving it in a cola glass (see photo)? Give the beer a bit of space, such as a chalice glass. It deserves a little breathing room.

  Reageren
 4. Wim Gude

  Gelukkig kan ik in de achterhoek ( Ruurlo) ook Jopen Extra Stout kopen ( bij de MITRA slijterij)
  Ik maakte voor het eerst kennis met dit fantastische bier in een restaurant in Zandvoort en was direct onder de indruk . Sindsdien koop ik het regelmatig .
  In feb.2011 de Jopen-brouwerij bezocht in Haarlem . Ik ben nog steeds onder de indruk … Het was een hele goede reden om weer eens naar de kerk te gaan .
  Bedankt allemaal !
  Wim Gude .

  Reageren
 5. Gert Jan Kuiper

  Heel lekker aroma, mooie bittere nasmaak, die lang blijft hangen. Al het zoveelste Jopenbier dat erg goed bevalt!

  Reageren
 6. Bas

  Heerlijk en bijzonder biertje. De smaak heeft iets gebrands en blijft lang hangen. Echte aanrader!

  Groetjes uit Amsterdam

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>