Jopen Gerstebier

Jopen GerstebierSpeciaal voor de Monumenten Dagen en het Jopen Festival is er een brouwsel Gerstebier gemaakt. Dit biertype werd gebrouwen door de brouwerijen die begin 1900 nog bestonden, de periode van de grote doorbraak van het Pilsener bier. Omdat de brouwers ingesteld moesten zijn op lage gisting om pils te kunnen brouwen was dat voor veel kleinere brouwerijen een te grote investering. Om ondergistend te kunnen werken hadden ze een ijskelder of een koelmachine nodig. Als tegenreactie op de trend van het Pilsener kwamen ze met een bovengistend bier dat ook blond en bitter was om het publiek een alternatief te kunnen bieden. Ook in Haarlem is Gerstebier gebrouwen door de brouwerijen die begin 1900 nog operationeel waren.

Het Jopen Gerstebier is een blond bier met 4,5% alcohol. Net als het pils in die tijd heeft het Jopen Gerstebier een behoorlijke bitterheid. Vanwege het wat lagere alcohol percentage (wat begin 1900 ook gebruikelijk was) heeft het een doordrinkbaar karakter.

Prijzen

  • Winner Silver Beerstar 2010
Type: Blond
Kleur: Blond
Alcohol: 4,5%
Smaak: Frisse smaak met een licht bittere nasmaak
Culicombi:  Ceasar salad en tosti
Gerstebier Brouwerij Spaarne

Gerstebier Brouwerij Spaarne

Lans GersteBier

Lans GersteBier

 

 

Delen...Pin on PinterestShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook